Terug bij Android

“Ben je nog steeds fan van je iPhone?” is mij vaak gevraagd. En ik moet zeggen: De eerste tijd was het wennen, maar na een tijdje gingen dingen vanzelf. De iPhone is werkelijk een mooi en gaaf ding, met functionaliteit als Face unlock, de kwaliteit van (vooral) de video camera, Hand off icm met mijn macbook en Airdrop natuurlijk. Het werkt prachtig, maar niet alles is rozengeur en maneschijn.

In deze post deel ik mijn ervaringen delen met de iPhone. Ik geef je een overzicht van (mijn persoonlijke) nadelen van een iPhone ten opzichte van Android, en waarom ik weer terug ben bij Android.

Terug in de tijd

Met de iPhone had ik voortdurend een “terug in de tijd” gevoel. Dingen waaraan ik gewend was, waren niet meer mogelijk. Ookal kreeg ik er de hierbovengenoemde dingen voor terug (die écht goed zijn), het voelde toch alsof ik een stap terug deed met mijn overstap naar iOS. Ik heb het dan over:

Terug bij Android

Voor werk test ik onze mobiele app op zowel een iPhone als Android devices. En steeds vaker dacht ik bij het gebruiken van mijn oude Pixel 3 telefoon “waarom zit ik niet op Android, deze is gewoon fijner!”.

Ik ben dus weer terug bij Android, met een Pixel 7. En ik ben blij. Het voelt alsof ik weer een telefoon heb die bij mij past. Ik heb weer een telefoon die ik kan gebruiken zoals ik dat wil. En dat is fijn. Het is een verademing hoe logisch dingen zijn en “anno nu”. Dat ik dingen kan gebruiken zoals ik gewend ben en niet steeds wordt tegengehouden door mijn device, ipv dat ik er slimmer van word. De foto’s die de Pixel 7 maakt vind ik ook mooier, alleen de video’s helaas niet.

Zijn er dingen die ik ga missen aan de iPhone? Yes: Face unlock en Airdrop (wat toch soort van “de standaard” is bij het delen naar iemand anders buiten messaging apps om). Ook is de iPhone als device echt een mooier apparaat. Maar na een tijdje zie je dat niet meer, en functionaliteit merk je elke dag.

Nu verwacht ik dat Apple over tijd dingen van hierboven uiteraard zal verbeteren of zelfs zal overnemen (dat hebben ze altijd al gedaan). En als dat gebeurt, dan zal ik wellicht weer eens overwegen om iOS nogmaals te proberen. Maar voor nu ben ik blij met mijn Pixel 7.

Update juli 2023

iOS 17 is nu in beta en guess what:

… dus wie weet 😉 Maar nu kijk ik nog naar de volgende Android.